Работно време: Понеделник - Петък, 08:30 - 17:30ч. / ЗА ПОРЪЧКИ: 032 99 22 99
Добре дошли ! Влезте или създайте нов профил!
Кошницата е празна!

АМБУ за обдишване за възрастни - Комплект

Марка: ***
Код на продукта: АМБУ
Наличност: Със запитване
Цена:
120,00лв.
С включено ДДС

АМБУ за обдишване за възрастни - Комплект​ :

► Нестерилен

► 100% Нелатексов материал

► Капацитет на балонът : 2000 мл

 

Предпазни мерки :

1. Продуктът би следвало да се използва от старателно обучен персонал в областта / техниките на белодробната реанимация.

2. Преди да приложите продукта, освободете дихателните пътища на пациента.

3. Винаги проверявайте дали функционира правилно апарата.

4. Преди приложение проверете дали предпазният клапан е в изправност (дали работи правилно). Уверете се, че пациентът бива обдишван, като се наблюдават редуващи се повдигане и спускане на гръдния кош на пациента, както и промяна в цвета на неговите устни и лице по време на реанимация.

5. Винаги извършвайте функционален тест на апарата след разопаковане и сглобяване.

6. Да не се използва в токсична или неблагоприятна (опасна) среда.

7. Грес или масло не трябва да се използват в близост до комплекта - би могло да доведе до възникване на пожар.

8. Да не се пуши или използва огън, когато кислорода е в употреба - би могло да доведе до възникване на пожар.

9. Ръчните апарати за обдишване от PVC (Поливинилхлорид) или SEBS (Стирен етилен-бутилен стирол) са за еднократна употреба. Могат да бъдат използвани само от един пациент. Не трябва да се извършва преработване на вече употребения апарат. В случай на неколкократна употреба би могло да се получи зараза между пациентите.

 

Сглобяване :

 

Схема на апарата :

 

 

Ръчно настройване за употреба :

Разгънете напълно балонът за апарата (от комплекта за възрастни и този за деца). Преди да използвате апарата за обдишване, визуално проверете дали клапата работи правилно докато стискате обдишвателя.След това свържете кислородната маска към апарата през отвора за пациента. При извършване на реанимация с висока концентрация на кислород, разгънете изцяло шлауха за кислород и прикрепете кислородната маска към апарата. Свържете балонът към обдишвателя и задайте кислороден поток, който да не надвишава 15 литра в минута или задайте такъв, който е по предписание от лекар.

 

Тест за правилно функциониране :

1. Свържете един тестов дихателен уред с капацитет 1.5 л. към пациентовия контектор. Стискайте и отпускайте кислородния апарат няколко пъти и наблюдавайте дали тестовия дихателен уред се пълни с кислород. При непрекъснато обдишване би следвало да се наблюдава разширяване и отпускане на тестовия уред. Ако ли не, проверете клапата ограничаваща налягането и вътрешната предпазна клапа.

2. Затворете клапата ограничаща налягането и отвора за пациента с палец, докато кислородния балон се отпуска постепенно до момента, в който клапите работят правилно.

3. Отворете клапата ограничаваща налягането и затворете отвора за пациент с палец. Клапата би следвало да се активира и би следвало се чуе експираторния поток на кислород от клапата.

4. Саморазгъващ балон : Необходим е кислороден поток от 3.0 литра в минута за правилното функциониране. Наблюдавайте дали балонът се пълни с кислород. В случай, че не се пълни с кислород, проверете целостта на двете клапи. Възможно е също така балонът да е скъсан или шлаухът за кислород да е запушен.

 

Инструкции за употреба :

1. Отворете устата на пациента, изчистете дихателните пътища от всякакви чужди тела и течности. Препоръчителна е употребата на аспиратор за спешни случаи. Поставете главата изцяло назад и придърпайте челюстта нагоре, като вратът трябва да е добре изпънат за да се отворят дихателните пътища.

2. За да се подпомогне обдишването би било полезно да се постави интубация. Важно е да се внимава споменатата интубация да не избута езика назад, като по този начин ще пречи на гърлото.

3. Дръжте кислородната маска плътно към лицето на пациента, като тя трябва да обхваща устата и носа, заедно с това наклонете главата изцяло назад и с ръката, държаща маската повдигнете челюстта напред. Стиснете балонът внимателно и постепенно, като наблюдавате дали гръдната област на пациента се разширява (повдига).

4. Отпускайте балонът рязко и позволете гръдната област на пациента да спадне преди отново да обдишвате. Повторете 12-20 пъти в минута, или 30 пъти при бебета. Ако срещнете затрудения при обдишване, проверете дали не са запушените дихателните пътища или коригирайте позицията на главата на пациента. Ако не се получава адекватно обдишване с кислородния апарат, веднага опитайте другият изпитан метод - дишане уста в уста, или уста в нос.

5. Коректната честота на обдишване би могла да варира. Моля, следвайте настоящата честота на обдишване препоръчана от националните и международни ръководства.

6. В случай, че пациентът повърне по време на обдишване, веднага почистете дихателните му пътища от повърнатото, след което свободно отпуснете балонът няколко пъти преди да продължите с обдишването.

7. АМБУ за възрастни : Клапанът ограничаващ налягането е отворен при 60 cmH2O.

Напишете отзив

Вашето име:Вашият отзив:

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете в полето кода от картинката по-долу:

Дентални консумативи - view all